En Çok Tutulan Salon Boya Renkleri

En Çok Tutulan Salon Boya Renkleri

Duvarlarda en çok kullanılan salon dekorasyon renkleri genellikle açık renklerden oluşmaktadır. Bunun temel nedeni, ferah bir alana sahip olmak için gereken duvar renk planlamasıdır. Boyaların yapılacağı alana göre bazı renk çeşitleri ile beraber açık renk odaklı şekilde kombinasyon yapılması faydalı olacaktır.

Salonda En Çok Kullanılan Açık Renkler

Salonda açık renk kullanımı her rengi kapsayan bir özellik demektir. Yani turuncunun da açık rengini kullanabilir ve enerjiyi kapatmayan bir etki bulabilirsiniz.  Salonlarda en yaygın kullanılan açık renkler şöyledir:

  • Lületaşı
  • Bej
  • Gri
  • Beyaz
  • Fildişi
  • Şampanya
  • Çakıllı kum

Renk seçimi esnasında canlı tonlardaki açık renkleri kullanmak da oldukça güzel sonuçlar verebilir. Koyu renklerde daha dikkatli seçim yapmakta fayda olacaktır.

Beyaz Salon Duvar Boyası Faydaları

Beyaz renk her zaman her iç mekana en uygun duvar boyası seçeneklerinden biridir. Beyazı hem görsel hem de diğer malzemelerle beraber kullanmak bakımından ele almak mümkün olacaktır.

Beyaz duvarlar iç açan özelliği sayesinde diğer renkleri daha da ortaya çıkaran bir renk olarak kullanılabilir. İç dekorasyon yapılırken mobilyaları öne çıkarması sayesinde ortamdaki görseller daha iyi görünebilir.

Beyaz renk duvar boyalarını farklı renklerle birlikte kombin edebilirsiniz. Hemen her renkle beraber kullanıma uyabilen bir renk olduğu için avantaj sağlar. Örneğin duvarlarda renk geçişi olarak şeritler halinde beyaz ve açık yeşil gibi renkler kullanabilirsiniz.

Gri Duvarlar Sinirlere İyi Geliyor

Gri renk salon duvar boyaları iç dekorasyonda en iyi seçeneklerden biri olabilir. Grinin birçok farklı türünü kullanmanız, sinirleri yatıştırıcı etki de yapabiliyor. Göz alışkanlığı sağlaması bakımından keskin bir beyazdan daha iyi sonuçlar verebileceğini söylemek mümkündür.

Gri metalik renkleri başka renklerle kombin ederek ofis ortamında yenilik sağlayabilirsiniz. Markaları minimal dekorasyon bakımından destekleyen gri tonlar iyi enerjiyi diğer kişilere de geçirecektir. Griyle birlikte mobilyaları daha canlı tonlarda kullanabilirsiniz. Örneğin gri duvarlar ve kırmızı tonda koltuk takımı etkili olabilir.

En Çok Tutulan Canlı Duvar Renkleri

Duvar boya renkleri seçerken canlı tonları baskın olarak kullanacaklar için en çok öne çıkan renklerden biri kırmızı ve tonları olacaktır.  Özellikle salonlarda mobilyaları sade kullananlara özel canlı renk duvar boyaları son derece etkili olabilir.

Misafirleri ağırlarken büyüleyici bir etki sağlamak için açık kırmızı veya koyu kırmızı tonları kullanabilirsiniz. Kırmızı renk genellikle başka renklerle karıştırılarak da kullanıldığından nasıl bir görsel olacağına kendiniz karar vermelisiniz.

Kırmızı ile başka boyaları bir arada kullanacağınızda açık gri benzeri renkler ideal olabilir. Ancak baskın diğer renkleri, mavi veya yeşil renkleri dikkatli seçmek gerekir. Aksi halde ortamda boğucu bir renk oluşabilecektir.

Turuncu Krem Karışımını Değerlendirin

Duvar boya renklerini canlı tonlarda karıştırmak için turuncu ve krem renkleri değerlendirebilirsiniz. Turuncu, güneş enerjisini anımsatan etkisiyle ortamı daha sakin bir hale getirebilir. Kremle birlikte doğru renk geçişleri kullanarak benzersiz bir salon dekorasyonu yapmış olursunuz.

Turuncu rengi başka hangi renklerle kullanabileceğinize gelince, beyaz, sarı ile kullanım yapabilirsiniz. En ideal karışımlar ve renk geçişleri bu yönde olacaktır.

Salonda kullanacağınız renklerde çocuk odası havası vermemek için turuncunun doğru tonlarını kullanmaya dikkat ediniz. Mobilyalarla bütünlük sağlaması adına, gri ve mavi gibi zıt renklerle ortam enerjisini daha farklı hale getirebilirsiniz.

Duvar Boyası Seçmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Salon duvar boyası seçmeden önce dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı bulunuyor. Dekorasyon bütününe odaklanarak duvar renkleri seçmek, daha iyi sonuçlar verebilir.

Işıklandırma kontrolü yapmalısınız. Işık çok az alan bir salon varsa, genelde açık renk duvar boyası seçmeye gayret ediniz.  Çünkü zaten karanlık olan bir salonda duvar renkleri de odayı daraltmamalıdır.

Duvar renkleri mobilyalarla birlikte bütünlük sağlamalıdır. Sadece mobilyalarla da değil, perdeler, halı veya zemin özellikleri bütün olarak dikkate alınabilir. Mobilya ve duvar rengi birbirini doğru şekilde tamamladığında, salon görüntüsü de çok daha iyi olacaktır. Koyu ve baskın renkte mobilyaları açık renk duvar tonları tamamlarken açık renk mobilyalarda daha renkli duvar boyası seçilebilir.

Hangi ortamda ne amaçla bir salon kullanıldığına göre boya seçimi olabilir. Örneğin ev salonları ile otel salonları ayrı alanlardır. Otel salonu daha kurumsal bir alan olduğu için buradaki duvar renklerini belirleyen kriterler daha kapsamlı olacaktır.

Salon dekor sürecinde zemin özellikleri duvarla paralel olmalıdır. Renk geçişlerinde zemin ahşapsa duvarları genelde açık tonda seçebilirsiniz. Yani duvarları daha belirsiz hale getirmelisiniz.  Ahşap malzeme genellikle tek başına bir orijinallik katan özellikler sunar.

Duvar boyası seçimi yaparken gereken durumlarda teknik destek almaktan çekinmemelisiniz. Bu işi bilen uzman bir firma ile uygun sonuçlara daha çok yaklaşmış olursunuz.

Duvarda Siyah Renk Kullanımı

Duvar dekor özellikleri açısından merak dilen bir konu siyah renktir. Geçmişte bu renk duvarlarda pek tercih edilmiyordu. Ancak farklı renklerle birlikte daha sık boya çeşitleri arasındaki yerini aldı. Siyah rengi salon duvarlarında kullanırken, başka renklerle birlikte kombin etmeniz önerilir. Tek siyah tonda salon duvarı yerine siyah beyaz gibi canlandırıcı etki yapmak için siyah tonu değerlendirebilirsiniz. Birbiriyle uygun olmayan siyah kombini örnekleri vermek gerekirse, siyah- bordo- siyah lacivert, siyah- kırmızı, duvarda boğucu olabilir. Duvar boya çeşitleri zıt renklerden oluşursa daha güzel bir kombin sağlayacaktır.