Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Ev seçimi yaparken insanlar ne kadar da evlerinin büyüklüğüne dikkat etse de, ev seçimi sırasında balkon da oldukça önemli bir ayrıntıdır.

İnsanlar tutanakları evi ne kadar çok beğense de bazen balkonu beğenmedikleri için bile evi tutmaktan vazgeçebiliyorlar.

Balkonlar bir anlamda insanların dışarıya açılan pencereleridir. Dışarıya çıkmak istemeyip ama hava da almak isteyen kendilerini balkona atmayı severler. Bu nedenle de balkonun dekorasyonu insanları da motive etmektedir.

Balkonunuz büyük olması elbette çok güzeldir ama çoğu ev günümüzde küçük balkonludur. Hatta Fransızbalkondahi olsa da güzel bir dekorasyon ile balkonunuzda güneşle buluşabilirsiniz.

Edineceğiniz küçük balkon için dekorasyon fikirleri ile balkonunuzu olumsuz bir durum olarak görmeyip huzur bulacağınız, çayınızı veya kahvenizi yudumlayacağınız güzel bir mekana dönüştürebilirsiniz.

Balkon Nasıl Büyütülür?

Balkonlar bir çok insanın özellikle yazları çok vakit geçirdiği alanlardır. Bu yüzden de balkonlarının büyük olmasını isterler.

Balkon metrekare olarak küçükse bile balkonunuzu en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Bunun için ya balkonun metrekaresi karesini büyütmek ya da basit dekoratif ürünlerle ferah ve geniş gösterme seçenekleri vardır.

  • Balkonu metre kare olarak genişletmek

İmar yönetmeliğine göre balkon genişliği en fazla 150 cm olmaktadır. Balkonu büyütmek içinse ya balkon çıkıntısı büyütülebilir ya da balkonun bulunduğu odadan fedakarlık ederek balkon genişletilebilmektedir. Ama bunlar da yönetmeliğe uygun sayılmadığı için kaçak yapı olarak kabul edilmektedir. Bu da tehlikeli sayılmaktadır.

Odadan fedakarlık edilerek balkon genişletmeye ise katta oturan kişi tek başına karar verememektedir. Apartmanda oturan tapu sahiplerinin %90’ından yazılı izin alarak belediyeye başvurulması gerekmektedir.

  • Dekorasyon ile balkonu geniş göstermek

Evrak işleriyle uğraşarak balkonu genişletmek oldukça zaman alan bir iştir. Bunlarla uğraşmak yerine dekoratif ürünlerle balkonunuzu daha büyük gösterebilirsiniz.

Örneğin masa koyduğunuz balkonunuza sandalye de eklerseniz alanı daraltmış olacaksınız. Sandalyeler yerine duvara montelenmiş minik kanepeler daha işlevsel görünecektir.

Masa ve sandalyeler yerine halı üzerine minderler konulmasıyla hem balkonunuzu daraltmamış olacaksınız hem de ferah bir okuma alanı oluşturmuş olacaksınız.

Balkon kapılarınızı da iki kanatlı kapılarla değiştirerek daha büyük görünümüne kavuşabilirsiniz.

Büyük mobilyalar yerine katlanabilir masa ve sandalye seçimi de balkonunuzda oldukça büyük yer açacaktır.

Balkon Nasıl Değerlendirilebilir?

Türkiye’de insanlar genellikle bir şeyler içmek veya kitap okumak için balkonlarını kullanmaktadır. Yazları ise sabah kahvaltısı için balkonlarını kullanmaktadırlar. Önemli olan balkonu doğru şekilde dekore etmektir.

Balkonlara cammekantaktırarak da kışın, kış bahçesi şeklinde de döşemek mümkün olabiliyor.

Balkonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük balkon için dekorasyon yapmak istiyorsanız yüzlerce fikir ile karşılaşmanız mümkündür.

Küçük balkon tasarımları sayesinde balkonunuz daha kullanışlı ve ferah bir alan haline gelecektir. Bu yüzden küçük bir balkona dahi sahip olsanız keyifli bir şekilde vakit geçirebileceğiniz bir alana sahip olacaksınız.

Dekorasyon yapabilmek için evinizde balkonunuz olması bile yeterlidir. Boyutu çok önemli değildir. O yüzden de küçük bir balkona sahip olmanız güzel bir tasarım yapmanıza engel olmayacaktır.

Çok fazla masraf yapmadan dahi çok güzel tasarımlar yapabilmeniz mümkündür.

Küçük balkonlar için tasarım fikirleri şöyle sıralanabilir:

Çiçekler ile Balkon Dekorasyonu

Küçük balkonların dekorasyonlarında olmazsa olmaz unsur çiçeklerdir. Balkonunuz küçük olsa bile çiçeklerle, küçük bir çiçek bahçesine çevirebilirsiniz. Farklı renklerde çiçekler seçerek gözünüze hitap eden bir dekorasyon yapmış olursunuz.

Duvarlardan Yararlanarak Balkon Dekorasyonu

Duvarlardan faydalanarak da balkonunuza farklı bir hava katabilirsiniz. Duvara yapıştırılabilen yazılar kullanabilir veya aşılabilir boyutta küçük saksı çiçeklerinden faydalanabilirsiniz. Bu yapılarla yer kaplamadan da dekore etmiş olacaksınız.

Sehpa ve Sandalyeler ile Dekorasyon

Küçük bir sehpa ve katlanabilir sandalye ile kendinize kahve yudumlarken kitap okuyabileceğiniz bir alan da oluşturabilirsiniz. Masamıza renkli çiçeklere sahip bir saksı koymanızla balkonunuzun daha renkli bir görüntüsü de olacaktır.

Paletler Yardımıyla Dekorasyon

Balkonunuzda oturma alanı tasarlamak için paletlerden yararlanabilirsiniz. Paletlerin üzerine minder ekleyerek küçük bir oturma alanı tasarlayabilirsiniz.

Katlanabilir Masa ve Sandalye Kullanımı ile Dekorasyon

Katlanabilir veya duvara monte edilebilir masa veya sandalyeler de oldukça işlevlidir. Bu sayede balkonda işiniz bittiğinizde katlayıp kapattığınız masa ve sandalyeleriniz de fazla bir yer kaplamayacaktır.

Hasır Sandalye ve Hasır Koltuk ile Dekorasyon

Hasır sandalyelerin farklı boyutları olduğu için küçük balkonlar için en ideal sandalye tipidir.

İki üç tane sandalye koysanız bile çok yer kaplamayacağı için çok fazla tercih edilmektedir.

Hasır sandalyeler dışında hasır koltuklar da kullanılarak balkonunuza farklı bir hava katmanız mümkündür. Hasır koltuğu duvara monte edebileceğiniz için yerden de tasarruf edebilirsiniz.

Dekorasyon Fikirlerini İnceleyin

Dekorasyon fikirlerini okuyarak ve fotoğrafları inceleyerek birçok fikir edinebilirsiniz. Bu sayede elinizde olan malzemelerle bile bir sürü fikir sahibi olabilirsiniz.

Farklı Mevsimler için Dekorasyon

Özellikle yaz mevsiminde insanlar balkonda çok vakit geçirmek ister. Bunlar için de katlanabilir masa, sandalye, zigon küçük bir sehpa ve renkli çiçekler yeterli olacaktır.

Kış mevsiminde ise balkonunuza cam mekan yaptırarak, soğuğun girmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede de sanki yazmış gibi dilediğiniz gibi balkonunuzda vakit geçirebilirsiniz.

Rahat ve Şık Balkon

Az malzeme kullanarak çok seveceğiniz ve rahat edeceğiniz şık bir balkon tasarlamak mümkündür. Sevdiğiniz renklere duvarlarınızı boyayarak birkaç raf yerleştirmeniz bile balkonunuzun havasını değiştirecektir Bu fikirler ile birlikte az malzeme ile rahat bir balkon tasarlamanız mümkün olacaktır